Meny

Andra innovationslabbet i Botkyrka

Andra innovationslabbet i Botkyrka
Global Utmaning

1 år sedan

Onsdagen den 24 Oktober 2018, ägde den andra workshopen i #UrbanGirlsMovement rum. Denna gång hos Changers Hub i Alby, Botkyrka.

Det andra labbet i innovationslabb-serien gick ut på att brainstorma kring de utmaningar som uppmärksammats under stadsvandringen i Fittja under september. Målet var att identifiera behov, områdets potential och möjligheter till förändring. Temat för diskussionerna var Fittja idag, Fittja i morgon.

Ola Möller och Jordan Lane från MethodKit drev workshopen med hjälp av MethodKits uppsättning analoga kort baserade verktyg,
utformad för att hjälpa människor att utveckla och organisera idéer tillsammans. Det kit som används denna gång var MethodKit for Places, som består av cirka 60 kort som bryter ner de många
dimensioner av en bestämd plats.

De ca 30 deltagarna fick fyra frågor att utgå från:
1. Hur ser området ut idag?
2. Vems behov möter det?
3. Vad inkluderar eller utesluter människor på platsen?
4. Vad är ditt drömscenario för denna plats?

Workshopen avslutades med en större diskussion där nyckel utmaningar lyftes fram, bland andra brist på belysning, färg och form, vill ha det grönare, platser att hänga på och buller. Fyra delar av Fittja Centrum utpräglades till fokusområden. Platserna arbetar grupperna sedan vidare med i kommande workshops.

– Inne i Fittja centrum

– Stationen (tunnelbanestation/busshållplats)

– Bakom centrum

– Fittja Torg

Läs mer om #UrbanGirlsMovement projektet i Botkyrka här.

 

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *