Meny

Brexit, framtiden och EU

Brexit, framtiden och EU
Global Utmaning

3 år sedan

Europasamarbetet är i gungning. Men hur vill vi att Europas framtid ska se ut och vilken roll spelar Brexit? Den frågan diskuterades då tankesmedjan Global Utmaning lanserade antologin ”10 policyförslag som tar Europa ur krisen” på Kulturhuset Stadsteatern 14 juni.

Med antologin vill tankesmedjan stimulera en framtidsorienterad debatt som tar Europas kris på allvar och visar på hur utmaningar faktiskt kan vändas till möjligheter. Medverkar i skriften gör bland andra Ulf Dahlsten, gästprofessor London School of Economics, Ann-Kristin Jonasson, universitetslektor i Statsvetenskap Göteborgs Universitet och Centrum för Europaforskning, och Behrang Miri, samhällsdebattör och musiker.

Närmare 100 personer trotsade sommarvärmen och kom in till Kulturhuset Stadsteatern för att lyssna på diskussionen där en rad experter medverkade. Bland annat Ann Linde, EU- och handelsminister, Mats Karlsson, direktör Utrikespolitiska Institutet och Birgitta Englin, senior rådgivare Global Utmaning som modererade diskussionen.

Lyssna på samtalet i efterhand.

Hur kommer ett eventuellt Brexit att påverka samarbetet? Vad gör Sverige i EU för att påverka framtiden? Hur ser det faktiska samarbetet inom EU ut, bortom populism och politik? Det var några av frågorna som fick svar under kvällen.

annlinde
EU- och handelsminister Ann Linde.

Samtalet avslutades med ett anförande av Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde, som gav sin syn på Europasamarbetet.

Här kan du läsa och ladda ned antologin.

Lyssna på samtalet i efterhand.

 

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *