Meny

Digitala Almedalen: En ny bopolitik för Sverige

Digitala Almedalen: En ny bopolitik för Sverige
Global Utmaning

9 månader sedan

Bostadsfrågan är fundamental för individen som grund för livet, och för samhället som grund för hållbar utveckling lokalt och globalt. 

Global Utmaning vill, som politiskt obunden tankesmedja, bryta dödläget kring bostadsfrågan och få tillstånd ett nytt samlat grepp från ansvariga på nationell och kommunal nivå för att ta fram strategier för bostadsfrågan. Under våren 2020 har tankesmedjan anordnat sex policydialoger om En ny bopolitik för Sverige där vi djupdykt i olika tematiska områden med det övergripande syftet att ta fram en plattform för en ny samverkansmodell. Aktörer från offentlig sektor, politik, näringsliv, forskning och civilsamhälle har deltagit i konstruktiva diskussioner för att komma vidare i en annars låst debatt. Nu sammanställer vi resultatet från dialogerna och innan höstens lansering vill vi dela med oss av våra fynd.

Almedalsveckan 2020 blev inte som planerad. Det fysiska mötena i Visby är sedan länge inställda men det får inte sätta stopp för de viktiga samtalen om bostadspolitik. Tankesmedjan Global Utmaning är en av 50 organisationer som medverkar i Boinstitutets initiativ till ett Digitalt Almedalen. Tillsammans med BoKlok och Stellar Capacity, arrangeras tre dagars livesända bostadssamtal 29 juni, 30 juni och 1 juli.

Till Boinstituets digitala Almedalen bjuder Global Utmaning in Sophie Nachemson-Ekwall, Christer Larsson, Carl-Johan Engström och representanter från regering för att diskutera kärnan i plattformen. 

En ny bopolitik för Sverige – Samverkan, rättigheter och ansvar 
12.35-13.05, 30 juni 2020 – Boinstitutets digitala Almedalen

Ta del av Boinstitutets hela programmet här


Samtalet är en del av tankesmedjans pågående projekt En ny bopolitik för Sverige.
Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *