Meny

Empowering women: Melinda Gates, Robyn & Margot Wallström

Empowering women: Melinda Gates, Robyn & Margot Wallström
Global Utmaning

1 år sedan

Att stärka kvinnor är en av de största globala utmaningarna och värnandet om kvinnors rättigheter en förutsättning för att skapa verklig förändring i världen.

Melinda Gates har länge varit en av de främsta rösterna för kvinnors grundläggande betydelse i en hållbar utveckling. Tidigare i år lanserade hon och maken Bill genom sin stiftelse en omfattande satsning för att stärka kvinnors ekonomiska förutsättningar och främja självständighet.

För Sveriges popdrottning Robyn har just självständighet varit ett signum sedan länge. I en bransch som dominerats av traditionella strukturer blev hon tidigt känd för att gå sin egen väg, med det egna oberoende skivbolaget Konichiwa Records. Robyn är även medgrundare till Tekla, en årlig teknikfestival för unga tjejer på Kungliga Tekniska Högskolan.

Utrikesminister Margot Wallström har sedan hon tillträdde 2014 gjort jämställdhet mellan kvinnor och män till en grundläggande målsättning för svensk utrikespolitik. Sveriges feministiska utrikespolitik har fått mycket internationell uppmärksamhet, och beskrivs av Wallström själv som en förutsättning för att nå bredare utrikespolitiska mål om fred, säkerhet och hållbar utveckling.

Den 7 november möts Melinda Gates, Robyn och Margot Wallström i Hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. I ett exklusivt lunchsamtal diskuterar de betydelsen av att stärka kvinnors rättigheter och möjligheter globalt, samt Sveriges viktiga roll i att driva på utvecklingen framåt i det internationella samfundet. Samtalet leds av Eva Hamilton, journalist och tidigare VD på Sveriges Television.

DAG: onsdagen den 7 november
TID: Insläpp från 11.15, samtalet pågår 12.00-13.00
PLATS: Hörsalen, Kulturhuset Stadsteatern
BILJETTER: Det är fri entré till evenemanget,
men du behöver biljett som kan bokas här.
BILJETTSLÄPP: Idag, 26 oktober kl 12.00
Facebook-event

Samtalet är på engelska.

Har du en fråga som du vill ställa till panelen? Maila den till  forumdebatt@stadsteatern.stockholm.se.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Bill & Melinda Gates Foundation, Global Utmaning och Forum/Debatt på Kulturhuset Stadsteatern.

Varmt välkomna! 

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *