Meny

EU-ramverk för en blomstrande planet

EU-ramverk för en blomstrande planet
Global Utmaning

8 månader sedan

Lördagen den 9 mars bjöd Global Utmaning och Klimatriksdagen in till ett seminarium om de grundläggande frågorna för en klimatomställning av EU. Vad behövs för att EU:s klimatpolitiska ramverk ska kunna skärpas redan under den kommande mandatperioden? Och, När måste EU nå netto-nollutsläpp för att nå Parisavtalets ambitioner?

Deltog i samtalet gjorde Noura Berrouba, styrelseledamot European Youth Parliament och Future Thinker på Global Utmaning, Ander Wijkman, hedersordförande Romklubben och styrelseledamot på Global Utmaning, Niklas Harring, Forskare om klimatopinion och klimatpolitiska styrmedel på Göteborgs Universitet och Caroline Westblom, klimatsakkunnig på Naturskyddsföreningen. Samtalet modererades av Beatrice Rindevall som är redaktör på Supermiljöbloggen.

Seminariedeltagarna var ense om att det krävs hårdare tag för att Europa ska kunna klara Parisavtalets mål och begränsa temperaturökningen till 1,5 grader. En viktig poäng var att klimatfrågan måste integreras i de andra EU-frågorna och inte behandlas som ett särintresse. Utvecklingen av EU:s klimatpolitik beror också helt på resultatet av EU-valet den 26 maj. Seminariet kan ses i efterhand här!

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *