Meny

Global Utmaning söker Kommunikationsansvarig

Global Utmaning är en oberoende tankesmedja som verkar för hållbar utveckling socialt, ekonomiskt och klimatmässigt. Vi skapar plattformar för samverkan mellan forskning, näringsliv, civilsamhälle, förvaltning och politik där erfarenhets- och kunskapsutbyte ligger till grund för policyförslag som accelererar transformationen mot hållbara samhällen. Vi arbetar med strategiska analyser, policylösningar och opinionsbildning genom dialoger, seminarier och rapporter.

Global Utmaning söker nu en kommunikationsansvarig som med stort engagemang vill bidra till påverkansarbetet mot ett mer hållbart samhälle. Tankesmedjan är en dynamisk arbetsplats där det finns god möjlighet att utöka sin kunskap inom våra olika programområden och utvecklas inom tjänsten.

Inom kommunikationsansvaret ingår strategi och planering för tankesmedjans kommunikation, arbete med och koordinering kring publika seminarier och konferenser, webbsida, nyhetsbrev samt sociala medier. Visst administrativt arbete ingår.

För att trivas hos oss krävs ett stort driv och intresse för globala samhällsfrågor i kombination med mycket god kommunikativ och administrativ förmåga, samt en stor portion av flexibilitet. Vi är ett litet team som jobbar med globala frågor i olika typer av nätverk och tar ofta initiativ till nya projekt.

Vi ser att sökande har en universitetsexamen inom kommunikation, samhällsvetenskap eller annat för tjänsten relevant utbildningsområde. Arbetslivserfarenhet inom kommunikation, påverkansarbete, marknadsföring och stor vana att arbeta med digitala kommunikationsverktyg är ett krav. Mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska förutsätts. Det är meriterande att ha arbetat ideellt, i närhet till FN samt att ha erfarenhet från arbete med ljud, rörlig bild, grafisk design och projektledning.

För den här tjänsten ser vi att sökande ska ha minst 5 års arbetslivserfarenhet.

Tjänstens placering är i Stockholm, där vi sitter på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57c. Vi arbetar normal kontorstid, men har även en del möten och seminarier på kvällstid. 

Tjänsten är på heltid eller deltid och är en tillsvidareanställning med start 1 mars och vi tillämpar alltid provanställning. 

Tankesmedjan strävar efter mångfald inom personalen och uppmuntrar ett brett sökande.

Välkommen med din ansökan (CV samt personligt brev) till info@globalutmaning.se. Rekryteringen sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 20 januari 2021. Märk mailet med ”Kommunikationsansvarig”.

Vid frågor om tjänsten, maila till info@globalutmaning.se