Meny

Innovationslabb 4 med #UrbanGirlsMovement Botkyrka

Innovationslabb 4 med #UrbanGirlsMovement Botkyrka
Global Utmaning

1 år sedan

Helgen den 2-3 februari 2018, bjöd Global Utmaning in tjejerna och experterna från #UrbanGirlsMovement till Norrsken House på Birger Jarlsgatan i Stockholm för att delta i projektets fjärde innovationslabb. Målet med det fjärde labbet var att illustrera de 16 förslagen på hur Fittja kan bli en bättre plats, som utvecklats under tidigare de tre tidigare workshoparna, med hjälp av dataspel Minecraft.

Lördagen började med en kortare bakgrundspresentation av föregående labb och forskningsnätverket, av Elin Andersdotter Fabre, Caroline Wrangsten och Emelie Anneroth. Detta följdes av en kortare genomgång av Pontus Westerberg från UN-Habitat där han presenterade Block by Blocks Minecraft baserade metod. Efter en snabblektion i Minecraft delades de 25 deltagarna in i grupper. De blev tilldelade designförslagen från labb 3 och tillbringade resten av dagen med att visualisera dessa i Minecraft.

Söndagen började där grupperna lämnade sin design på lördagkvällen. På eftermiddagen hade förslagen tagit form och grupperna presenterade då sina kreationer för gruppen i stort och svarad på frågor från resten av deltagarna.

Ta gärna del av resultatet från Minecraft workshopen här. Du kan även lämna kommentarer på de enskilda förslagen. Vill du läsa mer om #UrbanGirlsMovement Botkyrka, gör du det här.

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *