Meny

Innovationslabb 5 med #UrbanGirlsMovement Botkyrka

Innovationslabb 5 med #UrbanGirlsMovement Botkyrka
Global Utmaning

1 år sedan

Den 25 april var det dags för den näst sista innovationslabben i #UrbanGirlsMovements 6 stegs workshopserie. Torsdagseftermiddagen spenderades hos White Arkitekter på Östgötagatan i Stockholm. Syftet med det femte labbet var att arbeta vidare och utveckla förslagen som designats i Minecraft under labb 4. Tillsammans med arkitekterna användes verktyg så som Skethup, Virtual Reality och en fysisk modell av platserna.

Lab 5 började med en kort sammanfattning av projektet och en snabb titt på resultatet från den halvtidsutställning som följde lab 4 och hängdes på tre ställen i Botkyrka. Mimmi Thorneus gick igenom den digitala utställningen. Efter en genomgång från Kristina Philipson från White Arkitekter om hur arkitekturen bidrar till jämlikhet genom att skapa en inkluderande stad som uppfyller alla behov, delades deltagarna in i blandade grupper.

Grupperna delades sedan upp mellan tre aktivitetsrum med VR, modelbygge och Sketchup. I VR rummet fick deltagarna med hjälp av VR-glasögon gå runt i Fittja Centrum i den omdesignade Minecraft-modellen. På så sätt ”testade” deltagarna lösningarna och kunde bedöma avstånd och allmän känsla på platsen. I verkstaden där den fysiska modellen byggdes fick deltagarna bygga om Minecraft förslagen i miniatyr. Det startade spännande diskussioner om materiallösningar. I det sista aktivitetsrummet byggde grupperna förslagen ytterligare en gång men i Sketchup. För majoriteten var det första gången de använde detta arkitekt redskap och övningen gav en inblick i hur planeringsprocessen går till.

Workshopen avslutades med en diskussion i helgrupp där förslagens styrkor och svagheter listades.

Läs gärna mer om #UrbanGirlsMovement Botkyrka här.

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *