Meny
Kulturhuset Stadsteatern: Vem bryr sig om framtiden?

Kulturhuset Stadsteatern: Vem bryr sig om framtiden?

Datum: 2018-09-26 till 2018-09-26

Tid: 17:00 - 19:00

Plats:

Kulturhuset Stadsteatern
Foajé 3
Stockholm

Förra året sa klimatforskaren Johan Rockström att vi har högst tre år på oss att vända utsläppskurvan och minska risken för allvarliga klimateffekter. Utsläppen har sedan dess fortsatt att öka och nu återstår mindre än två år för att kunna göra det som fordras. Fram till valdagen skolstrejkade 15 åriga Greta Thunberg för att få makthavare att reagera på att tiden för att lösa klimatutmaningen nu håller på att rinna ut. Har vi historiens mest handlingsförlamade makthavare? Eller kommer de att fokusera på klimatet över parti- och nationsgränser?

I efterdyningarna av ett riksdagsval med avgörande betydelse för klimatet är nu behovet av politiskt ansvarstagande stort. Besluten som fattas eller uteblir under det kommande året är avgörande för att minska risken för allvarliga klimateffekter. Hur säkerställer vi att dagens beslutfattare drar nytta och lär av ungas engagemang för framtiden?

onsdagen 26 september
17.00–19.00
Foajé 3
Kulturhuset Stadsteatern
Fri entré
(Ingen anmälan krävs)
Anmälan

Välkommen till ett samtal som förklarar effekterna av klimatförändringarna och ger rum åt unga som försöker påverka vuxnas personliga och politiska ansvarstagande för klimatet och framtiden. Tillsammans med unga påverkare, politiker och forskare undersöker vi hur man politiskt kan åstadkomma tillräckligt effektiva åtgärder innan det är för sent.

Välkommen till det femtonde samtalet i Global Utmanings och Kulturhuset Stadsteaterns serie om framtidsfrågor. Under ledning av Birgitta Englin, senior rådgivare på tankesmedjan Global Utmaning, och med hjälp av en rad framstående experter undersöker vi lösningar på globala och komplexa samhällsfrågor.

Medverkande:

Greta Thunberg 15 år klimat och framtidsaktivist

Agnes Carlmark 16 år Climate Reality Leader

Kibiriti Majuto Zero Hour Movement via länk

Zeinab Ismail Adem 20 år WWFSwedenYouth

Pär Holmgren Meterolog och Naturskadespecialist

Tove Ahlström Climate Reality Leader och Vd Global Utmaning

Staffan Laestadius professor emeritus i industriell utveckling vid KTH och styrelseledamot Global Utmaning

Rickard Nordin Riksdagsledamot och energi- och klimatpolitisk talesperson Centerpartiet.

Åsa Westlund, Riksdagsledamot Socialdemokraterna och ordförande i miljö- och jordbruksutskottet