Meny
Frukostsalongen #6 – Globala skattefrågor

Frukostsalongen #6 – Globala skattefrågor

Datum: 2016-09-27 till 2016-09-27

Tid: 08:00 - 09:30

Globala skattefrågor – vad händer och vart är vi på väg?

EU-kommissionen har i dagarna beslutat om att bötfälla Apple för beskattningen av den europeiska verksamheten. Vårens stora avslöjande kring Panama Papers och flera uppmärksammade fall kring svenska företags skatteupplägg har kastat nytt ljus på frågan. Det finns även ny forskning om skatteparadis och globala förmögenheter som gör att vi kan börja uppskatta flödenas storlek och komplexitet. Välkommen till ännu ett brett samtal där vi ska försöka bringa klarhet i detta stora ämne.

Till vår hjälp har vi denna gång Leif Jakobsson, statssekreterare vid Finansdepartementet, Parul Sharma, ordförande i regeringens Agenda 2030-delegation, Ingemar Hansson, generaldirektör på Skatteverket, Anna Blücher, policyrådgivare på Forum Syd, samt Jesper Roine, professor på Handelshögskolan i Stockholm. Samtalet leds av Alexander Crawford, omvärldsanalytiker och processledare på Global Utmaning.

Global Utmanings FrukostSalong är en innovativ samtalsserie kring berättelsen om morgondagens Sverige. Syftet är att fördjupa vår förståelse av samtiden. Speciellt inbjudna beslutsfattare, analytiker, forskare och kommentatorer möts för att tillsammans utveckla och förfina berättelsen, i en process som bygger på ett gemensamt nyfiket utforskande och co-creation. Vid varje möte lyssnar vi inledningsvis till 3-4 experter i det aktuella ämnet för att sedan övergå till modererade samtal. Ledstjärnor för mötena är helhetssyn, framtidsfokus och evidensbaserat tänkande.

Samtalet leds av Alexander Crawford, omvärldsanalytiker och processledare.

Läs mer om tidigare Frukostsalonger