Meny
Frukostsalongen #7 – Agenda 2030 – ett år senare

Frukostsalongen #7 – Agenda 2030 – ett år senare

Datum: 2016-10-25 till 2016-10-25

Tid: 08:00 - 09:30

I september förra året enades 193 länder om att skriva under Agenda 2030 – FN:s 17 hållbara utvecklingsmål. Det första året har nu gått. Sverige har tagit på sig en ledarroll globalt i arbetet. I somras skrev biståndsminister Isabella Lövin och Jeffrey Sachs en debattartikel med rubriken ”Sverige bäst i världen på hållbar utveckling”. Men var står vi egentligen? Hur mäts framgångarna? Vad är näringslivets roll?

Välkommen till ännu ett brett samtal där vi ska försöka bringa klarhet i detta stora ämne. Till vår hjälp har vi denna gång Sofia Arkelsten, riksdagsledamot i Utrikesutskottet (M), Erik Belfrage, näringslivsrådgivare och diplomat, Hanna Hansson, policysamordnare Concord Sverige och Johan Hassel, vd Global Utmaning och ledamot i regeringens Agenda 2030-delegation. Samtalet leds av mig, Alexander Crawford, omvärldsanalytiker och processledare på Global Utmaning.

Global Utmanings FrukostSalong är en innovativ samtalsserie kring berättelsen om morgondagens Sverige. Syftet är att fördjupa vår förståelse av samtiden. Speciellt inbjudna beslutsfattare, analytiker, forskare och kommentatorer möts för att tillsammans utveckla och förfina berättelsen, i en process som bygger på ett gemensamt nyfiket utforskande och co-creation. Vid varje möte lyssnar vi inledningsvis till 3-4 experter i det aktuella ämnet för att sedan övergå till modererade samtal. Ledstjärnor för mötena är helhetssyn, framtidsfokus och evidensbaserat tänkande.

Samtalet leds av Alexander Crawford, omvärldsanalytiker och processledare.

Läs mer om tidigare Frukostsalonger