Meny
Vilka vägval står vi inför? Social tillit och välfärd i framtiden

Vilka vägval står vi inför? Social tillit och välfärd i framtiden

Datum: 2015-12-01 till 2015-12-01

Tid: 16:30 - 18:00

Plats:

Foajé 3, Kulturhuset Stadsteatern

De nordiska välfärdssamhällena har varit framgångsrika men står idag inför stora vägval – vilka är utmaningarna och vilken roll spelar den sociala tilliten? Välkommen till ett samtal med bland andra Lars Trägårdh, Bettina Kashefi, Mats Svegfors och Kristina Persson som undersöker värderingar, utmaningar och möjligheter.

Tisdag 1 december
16.30–18.00
Foajé 3, Kulturhuset Stadsteatern
Fri entré

Hur påverkas tilliten till välfärden av snabba politiska och ekonomiska reformer och en framväxande nationalism som delar ett samhälle i ”vi” och ”dem”? Den nordiska välfärdsmodellen är känd för att ha genererat framgångsrika samhällen där social trygghet bidragit till ekonomisk utveckling och konkurrenskraft men hur säkrar vi den framtida social tilliten? 

Tankesmedjan Global Utmaning och Kulturhuset Stadsteatern bjuder in till ett samtal med ledande experter och tänkare om den inkluderande välfärdsmodellens framtid. Ett samtal som undersöker vilka värderingar som bidragit till Nordens välfärd och tillväxt och vilka vägval välfärdsmodellen står inför.

Medverkande:
Mats Svegfors, publicist och senior rådgivare Global Utmaning
Kristina Persson, Minister för nordiskt samarbete
Lars Trägårdh, professor och historiker
Johan Hassel, VD Global Utmaning
Bettina Kashefi, chefsekonom SKL
Sverker Sörlin, professor KTH
Ewa Ställdahl, generaldirektör Forte
Pernilla Bonde, vd HSB och styrelseledamot i Global Utmaning

Samtalet modereras av Birgitta Englin, tidigare vd på Riksteatern och senior rådgivare Global Utmaning.

I skrifterna The Nordic Way har tankesmedjan Global Utmaning undersökt hur politik för stärkt konkurrenskraft och produktivitet och politik för social trygghet och inkludering länkas samman i de nordiska samhällsmodellerna. Skrifterna har tagits fram tillsammans med Svenska Institutet och Föreningen Norden med syftet att svara mot ett internationellt intresse för samhällsmodellerna, samt att förnya det svenska samtalet om våra samhällsutmaningar och nordens roll.

sthlm_logo_rod_RGB     GU_LOGO_RGB