Meny

Ny medarbetare – Krista Kampus

Ny medarbetare – Krista Kampus
Global Utmaning

1 månad sedan

Välkommen Krista! Vad kommer du att jobba med på Global Utmaning? 

Jag samordnar Global Utmanings ledarskapsprogram för hållbar utveckling – The Eastern Partnership Sustainability Leadership Programme – som de kommande två åren riktar sig till länderna i det Östliga partnerskapet. Programmet fokuserar på att öka kapaciteten bland städer och regioner att genomföra FN:s hållbarhetsmål lokalt. Jag arbetar också med Superklimatplanen och Nordic School of Governance.

Berätta om din bakgrund. Vad har du gjort tidigare? 

Sedan september 2019 har jag varit chef för Tallinns Smart City Projects Competence Center. De ansvarar för utveckling och samordning av smarta och hållbara initiativ och projekt som främjar en hållbar stadsutveckling. Tidigare har jag arbetat som chef för enheten för hållbar utveckling vid Östersjöstaternas råd i Stockholm. Där samordnade jag det regionala genomförandet av Agenda 2030, Parisavtalet och FN:s Nya Urbana Agenda. Innan det arbetade jag vid det estniska inrikesministeriet och var ansvarig för den nationella samordningen av EU:s strukturfonder och för EU:s territoriella sammanhållnings- och samarbetsprogram.

Vilka globala utmaningar tycker du är mest aktuella? Och vilken roll vill du att Global Utmaning ska ta för att adressera dessa? 

De största globala utmaningarna som kommer att forma vår framtid är klimatförändringar, digital teknik & framtidens arbete, ojämlikhet, skiftande demografi och global hälsa. För att möta dessa komplexa utmaningar behöver vi nya sätt att tänka och agera. Det som gör det intressant att jobba på Global Utmaning för mig är att syftet med vårt arbete är att aktivt påverka de globala transformationerna och skapa en holistisk och hållbar samhällsförändring, som vi arbetar mot tillsammans med våra partners. Vi vet att världen endast kan förändras när människor och organisationer arbetar tillsammans. 

 


Ta gärna del av tankesmedjans projekt inom Klimat och Resurser – läs mer om Superklimatplanen
Vill du vara med och stödja Global Utmanings verksamhet? Läs mer om hur det går till – Stöd oss

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *