Meny

Ny policybrief: Brexit – handelspolitiska utmaningar för Sverige

Ny policybrief: Brexit – handelspolitiska utmaningar för Sverige
Global Utmaning

2 år sedan

Tankesmedjan Global Utmaning lanserar policybrief – ”Brexit: Trade policy implications and challenges”.

Global Utmanings seniora rådgivare Mats Ringborg och Peter Kleen har sammanfattat en policybrief med rekommendationer för svensk handelspolitik. De har granskat handelspolitiska konsekvenser och utmaningar som uppstår i förhållande till Brexit, med syftet att ge rekommendationer till svenska beslutsfattare i sina förberedelser inför de kommande förhandlingarna mellan EU-27 och Storbritannien. I rapporten har de identifierat olika alternativ för framtida handelsförbindelser samt frågan om Storbritanniens tillgång till den inre marknaden och tullunionen.  Läs artikel av Ringborg och Kleen om Brexit.

Läs mer och ladda ned policybrief här.

 

Om författarna:

Mats Ringborg är pensionerad diplomat. Han har varit utrikesråd och chefstjänsteman för handelsfrågor inom UD, samt ambassadör och chef för den svenska permanenta delegationen vid OECD. Ringborg har varit svensk delegat till EU: s handelskommitté och var innan dess ordförande under Sveriges ordförandeland i EU 2001.

Peter Kleen är handelspolitisk analytiker och har tidigare varit generaldirektör för Kommerskollegium under åren 1992-2004. Han är även Senior Fellow vid den Brysselbaserade tankesmedjan ECIPE.

 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *