Meny

Praktik

 

Varje termin välkomnar tankesmedjan Global Utmaning praktikanter från högskolor och universitet. Är du intresserad av hållbar utveckling utifrån Agenda 2030 och vill fördjupa dig inom klimat och miljö, global hälsa och utveckling, ekonomi och samhälle eller feministisk och hållbar stadsutveckling? Nu söker Global Utmaning praktikanter för vårterminen 2019. Du får arbeta med research, kommunikation, medverka vid möten och evenemang samt fördjupa dig inom våra projekt.

Om oss

Global Utmaning är en oberoende tankesmedja som arbetar för hållbar utveckling socialt, ekonomiskt och klimatmässigt. Tankesmedjan tar fram kunskapsbaserade och oberoende förslag för att förändra samhället i en hållbar riktning och uppnå de globala målen i Agenda 2030. Vi för samman personer med kunskap från forskning och praktiska erfarenheter från olika sektorer för att mötas och ta fram långsiktiga och kunskapsbaserade lösningar på samhällets utmaningar. Tankesmedjor är ett internationellt fenomen som växer fram på allt fler ställen i olika former. UNDP:s definition av en tankesmedja är ”the bridge between knowledge and power within the modern society”. Global Utmaning grundades 2005. Verksamheten är partipolitiskt och religiöst obunden och finansieras av stiftelser, myndigheter, näringsliv och organisationer. Global Utmaning sitter på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57.

Om praktiken

En praktiktermin på Global Utmaning innebär att få erfarenheter och kunskaper både från praktiskt och teoretiskt arbete. Våra praktikanter arbetar med research inom våra programområden, förbereder evenemang och möten och får utveckla sina förmågor både inom kommunikation och administration. Praktiskt innebär en praktik på tankesmedjan ofta att arbeta med webb och sociala medier, att förbereda seminarier, skriva referat, omvärldsbevaka och vara administrativt stöd.

4 profilområden

Till vårterminen 2019 söker vi fyra praktikanter med särskilt intresse för och kunskap inom ett av följande områden:

  • Klimat och miljö
  • Global hälsa, jämställdhet och utveckling
  • Hållbara städer
  • Ekonomi och samhälle

Formella krav

Den sökande bör vara i slutet av sin akademiska utbildning inom exempelvis samhällsplanering, statsvetenskap, nationalekonomi, miljövetenskap eller kommunikation, eller annan studiebakgrund med relevans för Global Utmanings verksamhet. Utbildningsbakgrunden kan vara samhälls- eller naturvetenskaplig och vi ser positivt på tvärvetenskapliga erfarenheter och inriktningar. Praktiken är oavlönad. Praktikanten ska därför ha en huvudman, antingen genom universitet/högskola eller genom Arbetsförmedlingen. Vi kan i dagsläget endast ta emot praktikanter som kan arbeta på svenska. 

Praktikperiodens längd

Praktikperioden ska vara en termin med start i januari 2019. Under praktikperioden ser vi helst att praktikanten är heltid på Global Utmaning. I förekommande fall kan praktiken kombineras med föreläsningar/seminarier om det är ett önskemål från praktikanten.

Kontaktperson

Vi välkomnar ansökningar fram till senast 28 oktober 2018 (obs förlängd ansökningsperiod). Rekrytering sker dock löpande, så välkommen redan idag med din ansökan (CV och personligt brev) till projektkoordinator Anna Hakami, [email protected].