Meny

Praktik

Varje termin välkomnar tankesmedjan Global Utmaning praktikanter från högskolor och universitet. Praktikanten blir en viktig person i teamet på kansliet som får arbeta med research, kommunikation och evenemang. Sista ansökningsdag för vårterminen 2021 är den 9 oktober.

Om praktiken

En praktiktermin på Global Utmaning innebär att få erfarenheter och kunskaper både från praktiskt och teoretiskt arbete. Våra praktikanter arbetar med research inom våra programområden, förbereder evenemang och möten och får utveckla sina förmågor både inom kommunikation och administration. Praktiskt innebär en praktik på tankesmedjan ofta att arbeta med att förbereda seminarier, skriva referat, omvärldsbevaka och vara administrativt stöd. I början av varje termin arrangerar vi en introduktionsvecka med föreläsningar av tankesmedjans medarbetare och rådgivare. Global Utmaning tillhandahåller arbetsverktyg som arbetsplats och dator.

Formella krav

Den sökande bör ha en statsvetenskaplig, nationalekonomisk, miljövetenskaplig eller kommunikativ bakgrund, alternativt annan studiebakgrund med relevans för Global Utmanings verksamhet. Vi ser positivt på tvärvetenskapliga erfarenheter och inriktningar. Praktikanten bör ha studerat minst 2-3 år på sin utbildning. Praktiken är oavlönad. Praktikanten ska därför ha en huvudman, antingen genom universitet/högskola eller genom Arbetsförmedlingen.

Praktikperiodens längd

Praktikperioden ska vara en termin. Under praktikperioden ser vi helst att praktikanten är heltid på Global Utmaning.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan till vårterminen 2021 senast den 9 oktober.  Vi rekryterar praktikanter i första hand via FUF – Föreningen för utvecklingsfrågor. Men du kan även skicka in din ansökan med cv och personligt brev till tove.julin@globalutmaning.se redan idag.