Meny

Praktik

Varje termin välkomnar tankesmedjan Global Utmaning praktikanter från högskolor och universitet. Är du intresserad av hållbar utveckling utifrån Agenda 2030? Nu söker Global Utmaning praktikanter för höstterminen 2019. Du får arbeta med research, kommunikation, medverka vid möten och evenemang samt fördjupa dig inom våra projekt.

Om oss

Global Utmaning är en oberoende tankesmedja som arbetar för hållbar social, ekonomisk och klimatmässig utveckling. Tankesmedjan tar fram kunskapsbaserade och oberoende förslag för att förändra samhället i en hållbar riktning och uppnå de globala målen i Agenda 2030. Vi för samman personer med kunskap från forskning och praktiska erfarenheter från olika sektorer för att mötas och nå långsiktiga och kunskapsbaserade lösningar på samhällets utmaningar. Global Utmaning grundades 2005. Verksamheten är partipolitiskt och religiöst obunden och finansieras av stiftelser, myndigheter, näringsliv och organisationer. Global Utmaning sitter på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57.

Om praktiken

En praktiktermin på Global Utmaning innebär att få erfarenheter och kunskaper från både praktiskt och teoretiskt arbete. Våra praktikanter arbetar med research inom våra programområden, förbereder evenemang och möten och får utveckla sina förmågor både inom kommunikation och administration. Praktiskt innebär en praktik på tankesmedjan ofta att arbeta med webb och sociala medier, att förbereda seminarier, skriva referat, omvärldsbevaka och vara administrativt stöd.

Till höstterminen 2019 söker vi tre praktikanter med särskilt intresse för och kunskap inom ett av följande områden:

  • Klimat och resurser
  • Hållbara städer
  • Kommunikation

Formella krav

Den sökande bör vara i slutet av sin akademiska utbildning inom exempelvis samhällsplanering, statsvetenskap, nationalekonomi, miljövetenskap eller kommunikation, eller annan studiebakgrund med relevans för Global Utmanings verksamhet. Utbildningsbakgrunden kan vara samhälls- eller naturvetenskaplig och vi ser positivt på tvärvetenskapliga erfarenheter och inriktningar. Praktiken är oavlönad. Praktikanten ska därför ha en huvudman, antingen genom universitet/högskola eller genom Arbetsförmedlingen. Vi kan i dagsläget endast ta emot praktikanter som kan arbeta på svenska. 

Praktikperiodens längd

Praktikperioden ska vara en termin med start i augusti 2019. Under praktikperioden ser vi helst att praktikanten är heltid på Global Utmaning. I förekommande fall kan praktiken kombineras med föreläsningar/seminarier om det är ett önskemål från praktikanten.

Kontaktperson

Rekrytering sker löpande fram till den 15 mars 2019. Välkommen redan idag med din ansökan (CV och personligt brev) till kommunikationsansvarig Hanna Sulkakoski (hanna.sulkakoski@globalutmaning.se