Meny

Localizing Global Agendas – konferens 20 juni

Localizing Global Agendas – konferens 20 juni
Global Utmaning

1 vecka sedan

Tankesmedjan arrangerar en internationell heldagskonferens om det lokala genomförandet av de globala agendorna med ett socialt fokus på Agenda 2030:s ledord “leave no one behind”. Under konferensen lyfter vi framgångsfaktorer och strategier för att uppnå målen i Agenda 2030, och framför allt hur nationella policies kan bli verktyg för det lokala genomförandet. Medverkar gör bland andra Karolina Skog, miljöminister och Aart De Geus, ordförande för Bertelsmann Stiftung. 

Sverige anses vara ett av de länder i världen som har bäst möjligheter att uppnå Agenda 2030 och nå de globala målen för hållbar utveckling, inklusive det globala klimatavtalet och FN:s nya urbana agenda. Sverige har även åtagit sig att ta ledarskap för en hållbar utveckling under de kommande decennierna genom att initiera en högnivågrupp med nio världsledare.

Lokalt genomförande av de globala agendorna kommer att vara avgörande, både i Sverige och globalt. Medan många aktörer och institutioner har tagit självständiga roller för att leda vägen framåt, behöver det nationella ledarskapet stärkas och prioriteras, hinder minimeras och det lokala genomförandet stödjas. Genom att leda vägen lokalt kan Sverige vara en global inspirationskälla, visa goda exempel och tillhandahålla verktyg för att stödja lokal implementering globalt.

Under konferensenLocalizing Global Agendas – Social focus key to leave no one behind lanseras Global Utmanings nya rapport “12 vägar till global hälsa – från forskning till politik”. Konferensen anordnas tillsammans med ett flertal svenska och globala aktörer med deltagande från olika sektorer. Slutligen kommer vi att diskutera hur nationella policies och rekommendationer kan fungera som verktyg för lokal implementering.

NÅGRA AV DE MEDVERKANDE

Karolina Skog, miljöminister
Aart De Geus, ordförande, Bertelsmann Stiftung
Mats Ringborg, ambassadör
Christer Larsson, statsbyggnadsdirektör, Malmö
Anna Graaf, hållbarhetschef, White arkitekter
Johan Hassel, vd, tankesmedjan Global Utmaning

 

Mer information och anmälan 

VÄLKOMMEN!

 

Om du har frågor, kontakta:

Mia Laurén
Kommunikationschef, tankesmedjan Global Utmaning
[email protected]
+46765279460

 

Foto: Pexels.com

Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *