Meny

Global Utmaning söker Projektkoordinator

Global Utmaning är en oberoende tankesmedja som verkar för hållbar utveckling socialt, ekonomiskt och klimatmässigt. Vi skapar plattformar för samverkan mellan forskning, näringsliv, civilsamhälle, förvaltning och politik där erfarenhets- och kunskapsutbyte ligger till grund för policyförslag som accelererar transformationen mot hållbara samhällen. Vi arbetar med strategiska analyser, policylösningar och opinionsbildning genom dialoger, seminarier och rapporter.

Global Utmaning söker nu en projektkoordinator som med stort engagemang vill bidra till påverkansarbetet mot ett hållbart samhälle. Tankesmedjan är en dynamisk arbetsplats där det finns god möjlighet att utöka sin kunskap inom våra olika programområden och utvecklas inom tjänsten.

Projektkoordinatorns roll är att tillsammans med projektledare och kommunikationsansvarig genomföra tankesmedjans projekt och bidra i verksamhetsutvecklingen. Global Utmaning har ett litet kansli, vilket förutsätter ett nära samarbete med alla medarbetare. Projektkoordinatorn förväntas stödja och bistå övriga medarbetare, projekt och aktiviteter efter behov. 

För att trivas hos oss krävs ett stort intresse för globala samhällsfrågor i kombination med mycket god kommunikativ och administrativ förmåga, samt flexibilitet. Vi ser att sökande har akademisk utbildning inom inom samhällsvetenskap, miljövetenskap eller annat för tjänsten relevant utbildningsområde. Grundläggande kunskaper inom wordpress, sociala medier, samt grundläggande kunskaper i Adobe Creative Cloud (särskilt InDesign och Photoshop) är meriterande. 

Som projektkoordinator förväntas du ha erfarenhet av och kunna administrera många olika områden samtidigt samt ha en mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska. Du har erfarenhet av att arbeta i projekt, ta fram bakgrundsmaterial och är noggrann och serviceinriktad. Arbetet kommer initialt att fokuseras till Global Utmanings nya projekt Klimatagendan – Sverige ställer om. Utöver det kommer arbetet även att innefatta viss planering och utförande av tankesmedjans övriga verksamhet. 

För tjänsten ser vi att sökande har minst 1-2 års arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Det är meriterande om sökande tidigare har arbetat ideellt.

Tjänstens placering är i Stockholm, där vi sitter på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57c. Vi arbetar normal kontorstid, men har även en del möten och seminarier på kvällstid. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning, med start 1 februari 2021. I övrigt följer vi tjänstemannaavtalet mellan Idea och Akademikerförbunden. 

Tankesmedjan strävar efter mångfald inom personalen och uppmuntrar ett brett sökande.

Välkommen med din ansökan (CV samt personligt brev) till info@globalutmaning.se. Rekryteringen sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 20 januari 2021. Märk mailet med ”Projektkoordinator Klimatagendan”.

Vid frågor om tjänsten, maila till info@globalutmaning.se