Meny

Anders Wijkman

Anders Wijkman är tidigare Europaparlamentariker, ordförande i Miljörådsberedningen och i Romklubben. På Global Utmaning har han ett särskilt engagemang för klimatfrågor och cirkulär ekonomi.

David Olsson

David Olsson är ordförande för stiftelsen Frejas Fond och arbetar som skribent och författare. Han är dessutom bostadsexpert.

Håkan Feuk

Håkan Feuk är vice president och chef på CEO office på el- och energibolaget EON. Han är en mångårig expert inom energifrågor.

Leif Hansson

Leif Hansson är stabschef på fackförbundet Vision (tidigare SKTF). Han är den ledamot som suttit längst i Global Utmanings styrelse.

Lennart Båge

Lennart Båge är ordförande för Global Utmaning sedan hösten 2014. Han har varit chef över IFAD, Internationella Fonden för Jordbruksutveckling samt medlem av FN:s ledningsgrupp. Han har dessutom varit chef på UD, SAREC och Sida.

Moa Mårtensson

Moa Mårtensson är forskare i Statsvetenskap vid Uppsala Universitet, och är specialiserad på integration och EU.

Staffan Laestadius

Staffan Laestadius är ordförande i Global Utmanings Klimatråd. Han är professor i industriell utveckling vid KTH och har tidigare arbetat på Institutet för framtidsstudier och i statsrådsberedningen.

Ulf Dahlsten

Ulf Dahlsten är ordförande i Global Utmanings Samhällsekonomiska råd. Han är Research Associate vid London School of Economics och Senior Advisor vid Global Climate Forum i Berlin. Ulf Dahlsten var statssekreterare i Olof Palmes regering.