Meny

Urban Lab för hållbarhet i Indien

Urban Lab för hållbarhet i Indien
Global Utmaning

2 år sedan

Nedskräpning, hög vattenförbrukning och nybyggnationer – så ser det ut på många turistorter i världen. Goa i Indien är inget undantag, ett populärt turistmål där regionen är beroende av inkomsterna som turistindustrin genererar. Global Utmaning har blivit inbjudna till India Urban Lab i början av februari för att medverka att söka lösningar för Goa att uppnå hållbar utveckling.

Gemensamma allmännyttor omvandlas till lyxhotell, den ökade mängden avfall bidrar till att försämra grundvattenkvalitén och vattenbristen drabbar byarna. Även om turismen medför konsekvenser för invånarna och den ekologiska hållbarheten i Goa, är turismen en vital del av ekonomin. 25 procent av befolkningen är direkt involverade i turist-sektorn. Men om utvecklingen inte tar en ny riktning, riskerar turismen till och med att undermineras då miljöförstörelsen blir alltför omfattande.

Tillsammans med International Federation for Housing and Planning, IFHP och flera indiska lokala aktörer genomför Global Utmaning i februari ett Urban Lab i staden Panji, i Goa Indien, för att tillsammans hitta hållbara lösningar på utmaningar kopplade till turism, vattentillgång och minskade allmännyttor.  Labbet genomförs med stöd av Nordiska ministerrådets satsning ”Nordic innovation”, och kommer att samla 50 experter från Norden och Indien tillsammans med aktörer i Goa för att diskutera områdets turism-relaterade utmaningar och ta fram konkreta långsiktiga lösningar.

Labbet är en del av Global Utmanings satsning på kapacitetsbyggnad för lokalt genomförande av de globala hållbarhetsagendorna och kommer bland annat följas upp med ett labb i Hamilton, Kanada under året.

Läs mer om Goa Urban Lab

Foto: Alessandro Baffa/Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *